Scroll to top
© 2021, Lumix Light - VERLICHT UW PROJECT

Sport

LUMIX heeft een breed pakket aan armaturen die ontworpen zijn voor sportaccommodaties. De sportverlichting voor sporthallen, gymzalen en sportzalen voldoet aan alle gestelde eisen. Zo zijn ze bestand tegen balinslag, rekening houdend met verblinding en zorgen voor egale lichtverdeling.

SPORTLUX, expert in sporthalverlichting

LUMIX richt zich met haar merk: SPORTLUX op sporthalverlichting (binnensportaccommodaties). Aan sporthalverlichting worden andere eisen gesteld in vergelijking met verlichting voor andere ulititeitsprojecten. Hier dient rekening gehouden te worden met verblindfactoren, de positie van de armaturen zodat ze geen hinder opleveren, en eisen aan het armatuur. De verlichting in sporthallen, sportzalen en gymzalen kan en moet in veel gevallen beter.

Missie: SPORTLUX is het merk op het gebied van sporthalverlichting. Want alle indoor-sporters verdienen het om veilig te sporten onder de juiste verlichting, of het nu om een recreant, amateur, semi-prof of prof gaat. LUMIX werkt vanuit de gedachte dat een fijne en goed verlichte accommodatie bijdraagt aan de veiligheid, het plezier, aan de resultaten en aan het verminderen van blessures.

Zaalsportaccommodaties (zsa) zijn overdekte sportruimten die worden benut voor de beoefening van meerdere zaalsporten en het geven van bewegingsonderwijs of lichamelijke opvoeding. Het bijzondere van deze accommodaties is enerzijds het dubbelgebruik voor (bewegings-)onderwijs en sport en anderzijds dat meerdere sporten in deze ruimtes van dezelfde sportvloer gebruikmaken door middel van verschillende belijningen. Dat onderscheidt dit soort accommodaties van andere overdekte sportaccommodaties, zoals zwembaden, ijshallen, bowlingbanen,tennishallen en dergelijke, die alleen gebruikt kunnen worden voor één tak van sport.

Voor verschillende sportaccommodaties zijn verschillende oplossingen voor de verlichting.

Gymzaal

Gymzalen hebben de functie onderdak te bieden aan bewegingsactiviteiten in het basisonderwijs. Balbestendigheid en veiligheid is een belangrijk onderdeel voor de keuze van de verlichtingsarmaturen. Zo mogen er geen losse onderdelen naar beneden komen bij een bal-inslag. Daarnaast wordt een gymzaal ook vaak gebruikt voor andere doeleinden als toneelstukken of bijeenkomsten. Zo kan het eenvoudig dimbaar maken van der verlichting een uitkomst bieden.

Sportzaal

Sportzalen zijn bedoeld als trainingsruimtes voor indoorsporten als basketbal, zaalvoetbal, badminton, volleybal etc. Dit vaak als accommodaties voor de plaatselijke sportclubs. Daarnaast beiden sportzalen onderdak aan bewegingsonderwijs voor basis-en middelbare scholen. Tevens kan de sportzaal een andere functie hebben als accommodaties tijdens toetsperiodes, buurtactiviteiten etc. Door deze veelzijdige inzet is het belangrijk dat de verlichting is geschikt voor alle activiteiten. Dit zal de accommodatie in alle gevallen geschikt en prettig maken waardoor de bezettingsgraad hoog is.

Sporthal

Een sporthal is de grootste variant van de zaalsportaccommodaties. Hier worden diverse activiteiten gehouden met betrekking tot sport als: trainingen of verschillende niveau’s, plaatselijke en regionale wedstrijden en zelfs landelijke wedstrijden waar videoregistratie aanwezig is. Door deze veelzijdigheid dient de verlichting ook gemakkelijk aangepast te kunnen worden. Door het toepassen van DALI-dimbare verlichtingsarmaturen kan hierop ingespeeld worden.

SPORTLUX denkt met u mee

Door de verlichting passend te maken op de wensen van de gebruikers gelooft SPORTLUX erin dat juiste verlichting voor uw sportaccommodatie de bezettingsgraad kan verhogen. Dit door een prettige omgeving te creëren voor sporters en gebruikers, energiebesparende maatregelen, onderhoudsvriendelijke oplossingen en gebruiksvriendelijke systemen. SPORTLUX denkt met u mee voor de verlichting van uw sportaccommodatie.