Scroll to top
© 2021, Lumix Light - VERLICHT UW PROJECT

Bandraster

In Nederland en omliggende landen zijn de afgelopen 25/30 jaar zeer veel kantoren uitgevoerd met bandrasterplafonds. Een bandrasterplafond is anders dan een M600/M625 systeemplafond. Het oogt vaak net iets chiquer dan een rastermaat van 60×60, 60x120cm of een afgeleide daarvan.

Kenmerkelijk voor een bandrasterplafond zijn de ‘’banen’’ in het plafond waar de verlichting is voorzien, brede draagprofielen, integratie van afzuiging in het plafond en/of armaturen. Daarnaast is de verscheidenheid aan type bandrasterplafonds kenmerkelijk. Er zijn in de jaren veel uitvoeren en afmetingen op de markt gebracht en toegepast in kantoren, scholen en andere utiliteitsbouw.

Met name de afmetingen kunnen voor uitdagingen zorgen bij het willen vervangen van de verlichting. De beschikbare armaturen zijn niet exact passend, waardoor het plafond aangepast zou moeten worden en als het op maatwerk voor de armaturen aankomt kan dit een behoorlijke kostenpost worden. Veelal met minimale afname hoeveelheden voordat een leverancier hier een oplossing voor wil maken. Het toepassen van LED-buizen in oude armaturen als ‘’oplossing’’ is zeer af te raden om verschillende redenen.

LUMIX heeft voor alle mogelijke bandrasterplafonds een juiste 1 op 1 vervanger. Zo hoeft er niets aan het plafond aangepast te worden. Kan (Plenum)-afzuiging worden gehandhaafd en zal er lichttechnisch, kwalitatief en voor de lange termijn het meest optimale resultaat worden behaald.

Door het gebruik van A-kwaliteit componenten, toepassen van een juiste spiegeloptiek en productie in Europa kan een lange levensduur (100.000h, L80B10) en garantie (7 jaar) worden gegeven. Daarbij zijn we zeer flexibel om alle gewenste maten te produceren en kleine en grote aantallen.

 

 

Hoe gaan we te werk:

Heeft u een bandrasterplafond waar nieuwe verlichting gewenst/ noodzakelijk is, neem contact met ons op. Met foto’s, afmetingen kunnen wij een opzet maken. Vervolgens komen we langs en bekijken wij de situatie ter plaatse. We zullen, indien nodig, metingen doen betreft afmetingen, lichtniveau, CCT etc. Met deze gegevens gaan we een voorstel maken voor een vervangend armatuur, onderbouwd met lichtberekeningen.

Bij akkoord zullen we de productie inplannen en zorgen we voor juiste moment van levering. Hou rekening met een productie/ levertijd van ca. 5 weken. Wij leveren onze armaturen aan de elektrotechnische installateur. Heeft u liever dat wij ook zorgen voor het daadwerkelijk vervangen van de verlichting op locatie. Wij zorgen met onze partner installateurs dat dit voor u wordt geregeld.

”maatwerk is voor ons standaard”

Op zoek naar de beste oplossing voor uw de verlichting in uw bandrasterplafond? Stuur een mail met uw gegevens naar info@lumix-light.com